Nazilli'de cinayet, tutuklu sanık ilk duruşmada ifadesini değiştirdi

Gözden kaçırmayın

Göçmen Kaçakçılığı OperasyonuGöçmen Kaçakçılığı Operasyonu

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, eşini öldürmek ile suçlanan M.A'nın tutukluluğunun devamına karar verildi. Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen davanın ilk duruşmasında sanık M.A, ailesi ve avukatlar yer aldı.

Maktul Edanur Arslan'ın ebeveynleri, olayın yaşandığı Erzurum'dan SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlanırken; M.A, önceki ifadelerindeki gibi eşini yastıkla boğduğu iddiasının aksini savundu.

Mahkemede konuşan sanık M.A, olay günü uyuşturucu aldığını itiraf edip, eşine sadece bir tokat attığını ve darp etmediğini belirtti. Baygın bulduğu eşini uyandırmak için yüzüne su döktüğünü ve daha sonra yardım almak üzere evi terk ettiğini açıkladı. M.A, olayın şoku ile ilk ifadesinde her suale "evet" dediğini ifade etti.

Ölenin annesi Kibriye Özdemir, kızının önceden eşinin tehditleri hakkında konuştuğunu, hatta bir önceki gün M.A'nın kızını uçurum kenarına götürerek tehdit ettiğini beyan etti.

 

5 Mayıs 2023 tarihinde Yeni Mahalle'de yaşanan trajik olayda, çığlık sesleri üzerine eve giren yakınların bulduğu iki çocuk annesi Edanur Arslan, hastaneye kaldırılmış ancak hayatını kaybetmişti. M.A, cinayet şüphesiyle kendi isteğiyle polise teslim olmuş ve ilk ifadesinde eşini yastıkla boğduğunu söylemişti. "Kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkan M.A'nın yargılanması devam ediyor. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.